Ostra,huis,kopen,Le Marche

Een huis kopen in Italië

Een huis in Italië was een onderwerp waar we het regelmatig over hadden als we tijdens een vakantie weer eens eindeloos aan het genieten waren van dit land. Eerst dachten we aan het gebied rond het Gardameer. Later leek zo’n witte trullo in Puglia ook grappig als vakantiebestemming. Steeds won het verstand het in laatste instantie weer van de emotie. Puglia was misschien toch wel een beetje ver en het gebied rond Garda werd de laatste jaren toch wel erg toeristisch en daardoor relatief duur. Zo konden we steeds weer de verleiding weerstaan en onze droom in leven houden, totdat we kennis maakten met Le Marche!

Nog even lukte het ons om allerlerlei praktische bezwaren te bedenken. De meeste huizen met een interessante prijs zijn ‘da ristruttuare’, maar omdat we er de komende jaren alleen in vakantietijd konden zijn, wilden we wel iets dat direct bewoonbaar was. Verder zijn de meeste huizen omgeven met vele vierkante meters ‘terreno’, maar als je er soms maar een week kunt zijn, loop je het risico dat je dan de hele vakantie op je grasmaaier zit. Als laatste punt konden we bedenken dat het na verloop van tijd misschien wel een beetje saai kon worden om steeds weer naar dezelfde plek te gaan en zo hadden we al bijna onze droom intact gehouden, het idee opnieuw in de koelkast gezet en wilden we weer over tot de orde van de dag.

We vertelden dit bij een bezoekje aan Anna Maria en Steve, waarop Steve vroeg: “Waarom koop je dan geen appartement?”. Kijk, daar hadden we nog niet echt aan gedacht.

Als volgende stap maakten we een lijstje met punten die wij belangrijk vonden. We zouden op zoek gaan naar een appartement voor een redelijke prijs, met een groot balkon of terras in de buurt van één van de vele historische dorpjes en waar je eigenlijk vrij snel in zou kunnen gaan wonen en niet verder dan 20 km van de kust.

Nog in dezelfde zomervakantie reden we een rondje door onze regio en verzamelden we de makelaarsboekjes uit de rekken. Op onze laatste vakantiedag reden we door Ostra. Tussen twee gebouwen door zagen we een klein nieuw appartementencomplex met een grote ‘te koop’ banner. Een gebouw met mooie terrassen met uitzicht en op 200 meter van het centrum van Ostra. We hadden het idee dat deze appartementen zeker boven ons budget zouden zijn en we besloten om in de herfstvakantie verder te gaan kijken, maar het zou anders lopen …..